Alle nieuwsberichten

Zaterdag 10 oktober was het ‘Made in the Binckhorst’ dag. Daar kon Forum Hadriani natuurlijk niet ontbreken. Vlak na de Tweede Wereldoorlog was het meneer Leo van der Heem, van de Van Der Heem fabriek, die Forum Hadriani heeft geholpen de vereniging weer op poten te zetten. Financieel, zodat Forum weer instrumenten kon kopen, maar ook kon de vereniging in die jaren gebruik maken van de ‘kantine’ bij Van der Heem en heeft daar vele jaren het jaarconcert gegeven.

De Drumfanfare van muziekvereniging Forum Hadriani heeft op haar repertoire de ‘Van der Heem mars’ staan. Die werd twee keer tijdens de opening van ‘Made in the Binckhorst’ gespeeld. Het aanwezige publiek zong de tekst, van het in de mars opgenomen lied, uit volle borst mee.
Tijdens ‘Made in the Binckhorst’ kon het publiek middels de boot, of een rit in een historische bus, of per fiets verschillende voormalige industriële plekken en gebouwen bezoeken. Er werd ingegaan op de geschiedenis van de Binckhorst, wat er zo al geproduceerd werd. Maar ook het hergebruik van al deze locaties, zoals in de Besturing, de Caballero fabriek, de Fokker terminal staat centraal.

Foto De Drumfanfare van Forum Hadriani voor Binck 36
Fotograaf Wim Wennekes