Alle nieuwsberichten

Voorburgs Koperensemble op tournee door Nederland

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Concertgebouw AmsterdamOns Voorburgs Koperensemble is de afgelopen weken op tournee geweest door Nederland. Dit jaar zijn wij gevraagd om mee te werken aan de Kerstconcerten van het Grootkoor Nederland.

Grootkoor Nederland zijn projectkoren die in veel provincies zijn samengesteld om onder andere in december kerstconcerten te geven.
Dit jaar was het thema voor die concerten Charles Dickens en zijn ze via onze website met het Voorburgs Koperensemble in contact gekomen. Dit heeft tot een samenwerking geleid met in totaal 11 concerten door heel Nederland.
Deze concerten hebben allemaal dezelfde van opzet. Echter is de samenstelling per koor en locatie verschillend, wat elke avond weer voor een andere sfeer zorgt.

Op vrijdag 11 december zijn we begonnen met Grootkoor Drenthe, 150 leden, in Westerbork. Dit werd op zaterdagavond 12 december, in een bijna uitverkocht theater De Lawei in Drachten, gevolgd door Grootkoor Friesland, met 240 leden en een kinderkoor van 40 kinderen. De ruim 700 gasten genoten van deze avond. Op zondag 13 december sloten we ons eerste muziekweekend af met het Grootkoor Alkmaar met een gezamenlijk concert in de Kapelkerk in Alkmaar.
We hebben dit weekend lekker in Sneek bij Stayokay geslapen om niet elke keer op-en-neer te hoeven rijden.

Concertgebouw Amsterdam, Voorburgs KoperensembleDinsdag 15 december hebben we het grootste concert van de gehele tour gegeven. Dit was met het Grootkoor Nederland, 450 leden, in het fantastische Concertgebouw in Amsterdam. Het is erg bijzonder om in een vol Concertgebouw te spelen voor 1940 bezoekers met zo’n enorm koor achter ons.

Nog amper bijgekomen van deze fantastische ervaring mochten we daarna afrijzen naar Groningen om daar op woensdag 16 december met Grootkoor Groningen in de Martinikerk te spelen. In deze enorme kerk hebben we een mooi concert kunnen geven. Na dit concert zijn weer naar ons vertrouwde logeeradres Stayokay in Sneek gegaan, die speciaal voor ons open was, om daar weer lekker te slapen.

Donderdag 17 december zijn we naar Den Helder gereisd om daar een concert samen met Grootkoor Noord Holland te geven.

Martinikerk GroningenVanuit het hoge noorden zijn we het op vrijdag 18 december wat lager in Nederland gaan zoeken met het Grootkoor Zeeland in Middelburg. Niet ver daar vandaan hebben we zondag 20 december met het Grootkoor Brabant in Breda opgetreden.

Na het zuiden van het land te hebben bezocht, zijn we op maandag 21 december oostwaarts gereisd en met Grootkoor Gelderland in Oosterbeek beland. Zoals we al eerder vertelden is geen concert gelijk en was ook dit concert uniek.

Dinsdag 22 december mochten we wederom naar Amsterdam om midden in de Jordaan in de Noorderkerk samen met Grootkoor Amsterdam weer een leuk concert te verzorgen. Wist u dat tegenover de kerk een heel leuk kroegje zit?

En zo zijn we alweer aan het laatste concert gekomen en ja, na Amsterdam mag Rotterdam natuurlijk niet ontbreken. Met Grootkoor Rotterdam het laatste concert gegeven in de Hillegondakerk in Rotterdam Hillegersberg.

Alle concerten stonden onder leiding van Etty van der Mei en Han van Groeningen. Veel concerten werden begeleid op piano en orgel door Rob van Dijk en een aantal eveneens door organist Martin Mans. Achter de schermen hielp ons de vaste crew van Etty en Han.

Theo KoppeBij het Voorburgs Koperensemble stond alles onder leiding van Theo Koppe, die stukken dirigeerde, zowel voor het Koperensemble, alswel samen met koren. Onze reisleiding en coördinatie werden verzorgd door Wim Wennekes en Robert Eeftens. De samenstelling van het Koperensemble was per optreden verschillend om alle optredens volledig bezet te krijgen.

Een ervaring voor ons om nooit meer te vergeten. We zijn Etty en Han dan ook erg dankbaar dat ze met ons dit project zijn aangegaan!

Klik hier voor meer foto's 

 

  Han van Groeningen

  Han van Groeningen

 Etty van der Mei

Etty van der Mei