Alle nieuwsberichten

Oud-voorzitter Jaap Visser is afgelopen zaterdag, tijdens het jaarconcert van muziekvereniging Forum Hadriani, in het zonnetje gezet. Jaap heeft de vereniging vele jaren gediend als voorzitter zowel in goede als in slechte tijden. De muziekvereniging bood hem de concertmars ‘Arsenal’ aan die vervolgens door de gezamenlijke onderdelen van muziekvereniging Forum Hadriani werd uitgevoerd.

Het jaarconcert van Forum Hadriani werd met de mars Bourgogne geopend door het leerlingenorkest Cadens, onder leiding van Martien Visker. Bij Cadens leren de leerling muzikanten het ensemble spel in een groter orkest zodat ze later kunnen doorstromen naar de Harmonie of de Drumfanfare. Na een wel verdiend applaus werd plaatsgemaakt voor het oudste onderdeel van muziekvereniging Forum Hadriani, de Harmonie, eveneens on der leiding van Martien Visker. Zij speelden filmmuziek uit Star Wars, musical melodieën uit Beauty and the Beast en een medley van Michael Bublé.

Na de pauze was het de beurt aan een swingend onderdeel van Forum Hadriani, de Eastend Sixteen Swingband onder leiding van Eloy Wigman en zangeres Jamie Pronk. Zij speelden een flink aantal dansnummers die het in grote getale aanwezige publiek meermaals liet applaudisseren. Tenslotte kwam de Drumfanfare op het podium, onder leiding van Jos Lustberg. Vorig jaar behaalden zij een eerste prijs in de hoogste afdeling tijdens het marsconcours in Schiedam. Met het nummer Ave Maria van Belle Perez liet de Drumfanfare horen dat ze naast mooie marsmuziek ook andere muziek goed uit de voeten kan. Zoals gebruikelijk liet de slagwerksessie, onder leiding van tamboer-, mars- en showinstructeur Ronald Krassenburg, van zich horen met het dynamische slagwerknummer Back to Bozio. Met een bloemenhulde aan de dirigenten en instructeur werd de fantastische concertavond afgesloten.

Foto Gezamenlijke uitvoering van de mars Arsenal
Fotograaf Stefan Osnabrug