Alle nieuwsberichten

5e editie van dictee levert 1.500 euro op voor Forum Hadriani
Muziekworkshops dankzij Groot Voorburgs Dictee

Leerlingen van basisscholen in Voorburg, Leidschendam en Leidschenveen kunnen gaan kennismaken met musiceren en met verschillende muziekinstrumenten. Muziekvereniging Forum Hadriani verzorgt hiervoor muziekworkshops. Om dit mogelijk te maken ontving de vereniging op 9 november een donatie van 1.500 euro. Dat was de opbrengst van het 5e Groot Voorburgs Dictee, georganiseerd door Rotary Voorburg.

Schrijf je Samsungtablet aan elkaar of niet? Hoe spel je de Pokémon-figuren Pikachu en Snorlax? En wat te zeggen van gamification? Dit waren op 9 november een paar hersenkrakers in het Groot Voorburgs Dictee, gehouden in de Oude Kerk. De tekst voor deze lustrumeditie was geschreven door Maarit Wittebrood, de winnares van de editie 2015.
De bijna honderd deelnemers hadden een leuke avond, gepresenteerd door oud-Voorburger en tv-presentator Joost Karhof, onder meer bekend van Nieuwsuur en Kunststof TV. De tekst werd voorgelezen door oud-burgemeester Hans van der Sluijs. En er was muzikale omlijsting door een van de orkesten van Forum Hadriani.

Winnaars
Het dictee bij de experts is gewonnen door Pieter van Diepen met slechts 1 fout. Winnaar bij de jongeren t/m 18 jaar werd Veronique Dekker. Met 8 fouten was bij de volwassenen Rene Muller de beste; hij mocht de Zilveren Ganzenveer in ontvangst nemen.
De tekst van het dictee kunt u nalezen op www.grootvoorburgsdictee.nl.

Mooi opbrengst
Aan het einde van de avond maakte voorzitter Heleen Harms van Rotary Voorburg de opbrengst bekend. Zij overhandigde een symbolische cheque van 1.500 euro aan Fred van Hooydonk, voorzitter van muziekvereniging Forum Hadriani.

Over het doel
Rotary Voorburg steunt graag het muziekproject van de Voorburgse muziekvereniging Forum Hadriani op lagere scholen in onze gemeente en nabije omgeving. Het is een mooi initiatief, te meer omdat muziekonderwijs in het basisonderwijs een ondergeschoven kindje is geworden. De workshops gaan ook breder dan wat scholen zelf kunnen bieden: waar krijg je een klarinet, saxofoon of trombone in handen en mag je erop blazen? Behalve de workshop krijgen de kinderen ook proeflessen bij Forum Hadriani in het clubgebouw aan het Oosteinde in Voorburg. Uiteraard hoopt de vereniging dat er kinderen zijn die lid willen worden en zo de vereniging na 120 jaar nog steeds een toekomst helpen geven. Muziekverenigingen hebben het moeilijk; veel gemeenten hebben er geen meer. www.forumhadriani.nl

Over Rotary Voorburg
De organisator van het dictee, Rotary Voorburg (www.rotary.nl/voorburg), is een serviceorganisatie. Dat wil zeggen: de leden steunen op verschillende manieren hun medemens en projecten in de samenleving. Rotary is ook een netwerk waarbinnen de leden bereid zijn hun (vak-)kennis ten dienste te stellen van de gemeenschap en direct of indirect deel te nemen aan charitatieve en educatieve projecten.
Rotary Voorburg werd opgericht in 1946, telt op dit moment 45 leden en maakt deel uit van de internationale Rotaryorganisatie met 34.000 clubs in bijna 200 landen. Wereldwijd hebben de clubs gezamenlijk 1,2 miljoen leden. Nederland telt ruim 19.000 leden in ongeveer 500 clubs.

Bron: PR Rotary Voorburg