Alle nieuwsberichten

het was een drukke tijd voor het cdo 1 20170101 1413058913

De 15 leden van ons Charles Dickens Orkest vormen de ‘slagroom op het toetje’ van onze vereniging. Ook December 2016 hebben we weer prachtig optredens verzorgd.

Van 10 en 11 december was het orkest op de plaatselijk kerstmarkt van Gent (België). Hier brachten we traditionele muziekstukken ten gehore maar ook speciaal gearrangeerde stukken. Theo Koppe Jr. had dit jaar een aantal arrangementen voor ons geschreven die met veel plezier gespeeld werden. De kerstmarkt was verdeeld over aantal plekken in de stad. Bij elk optreden schaarde zich een kring van publiek om ons heen, wat zeer enthousiast en uitbundig reageerde op onze uitvoering. In een woord samen te vatten, fantastisch.

DCO Gent 2016 3

De door onszelf in elkaar geknutselde arrenslede was een groot succes, herkenbaar en makkelijk voor opslag van o.a. instrumenten voor onze accordeonist/percussionist. Al bij onze eerste optreden werden wij getrakteerd op een Vegaburger (eerlijk en heerlijk) door een plaatselijke uitbater. Na een diner in restaurant Graslei, speelden we nog een uurtje. De volgende dag, na het ontbijt, maakte we ons klaar voor ons laaste deel in ons Gentse klusje. Wederom een heel uitbundig publiek dat hun applaus niet onder stoelen of banken stak.

Op 17 december Scheveningen en Voorburg
Zaterdag hebben wij bij Muzee Scheveningen (foto links) onze kerstklanken mogen laten horen in twee sessies van een half uur. ‘s Middags traden we op met een benefit gastoptreden op voor de Santarun in Voorburg (foto rechts). Ook hier weer een enthousiaste menigte die onze muzikale bijdrage zeer konden waarderen.

het was een drukke tijd voor het cdo 3 20170101 1797428932 het was een drukke tijd voor het cdo 2 20170101 1612953751

 

18 december ’s-Gravenzande
Op de kerstmarkt van de lokale winkeliers op en om het Marktplein hebben we opogetreden.
In de Langestraat, op het Marktplein en in de Gravenstraat stonden zo'n 60 kramen opgesteld.
Het Westlandse publiek kon ons optreden zeer waarderen, maar ook onze ‘trekzakman’.

23 december Den Haag
In zaal O3 aan de Haagse Zaanstraat was de hekkensluiter van dit jaar. Wat een feest, van half zeven tot half acht hebben we als Charles Dickens Orkest de ouderen in onze samenleving een gezellige avond bezorgd. Zij konden onder het genot van het kerstdiner genieten van onze klanken. De kerstliederen werden uit volle borst meegezongen. De grote hit van die avond was het door Theo Koppe gearrangeerde ‘Kerst met tante Truus’. Zoals u ziet een enerverend slotact over en in de maand december voor onze vereniging.