Alle nieuwsberichten

Dirigent Jos Lustberg wist de Drumfanfare te inspireren tot een muzikaal zeer verrassend Nieuwjaarsconcert op zondag 4 januari. Voor een stampvolle zaal liet hij de volle klankkleur van de Drumfanfare tot zijn recht komen in de grote variatie aan muziekstukken, uiteenlopend van marsmuziek tot jazzy stukken en opzwepende ritmes. Begonnen werd met de openingsfanfare 'March to Mars' van Julius Steffaro in een arrangement van Johan de Meij en Theo Koppe. Daarna kwam, met opzwepende Latijns-Amerikaanse ritmes 'Temprana es la Noches' van Carmine Pastore, in een bewerking van Martijn van Tent.

Verschillende secties en solisten lieten zich tijdens het Nieuwjaarsconcert van hun beste kant zien. De Euphoniums waren de eerste sectie met het nummer Stand by me. De Drumfanfare vervolgde met de ATK mars (van het voormalige Artillerie Trompetter Korps) van Marten v.d. Worp en Trumpet Cross van Rein v.d. Broek in een bewerking van Theo Koppe beter bekend als de tune van Radio Tour de France. Daarna was het de beurt aan Wesley de Konink op alt-sax met de solo 'Strike up the Band' van Gerswin. Na 'Sky on Fire' in een arrangement van Marcel van Raaij en 'Sohaj' van Vaclav Vackar in een arrangement van Rob Balfoort was het podium voor de trompettisten met Bohemian Rhapsody.

De Drumfanfare ging verder met de mars 'Red Alert' van James Hannigan in een arrangement van Rob Balfoort. Het laatste intermezzo was voor de piccolo's en het slagwerk met 'Piccolini's traditionale', naar het origineel van de tamboers en pijpers van de Marinierskapel. Na een toost op het nieuwe jaar werd het concert traditioneel afgesloten met de 'Radetzky Marsch' Johan Strauss in een bewerking van Franz Bummerl.

Foto Drumfanfare Forum Hadriani olv Jos Lustberg
Fotograaf Wim Wennekes