Charles Dickens Orkest

Het Charles Dickens Orkest van Forum Hadriani levert al jarenlang een belangrijke bijdrage aan de gezellige kerstsfeer op kerstmarkten, winterfeesten en Dickensfestijnen. In traditionele Dickens kleding brengen ze een zeer afwisselend en eigentijds repertoire: zo’n 30 nummers als “All I want for Christmas, Merry Christmas Everyone” en allerlei andere vlotte kerstnummers. Allen geschreven door oprichter en bandleider Theo Koppe, al sinds de jaren negentig het gezicht van het CDO als bandleider/arrangeur maar ook trompettist.

Van Voorburgs Koper Ensemble, Charles Dickens Orkest naar CDO Pretband

Wat 1991 begon bij een basisschool met traditionele Christmas Carols, breide zich al snel uit naar andere optredens bij scholen en winkelcentra. Vanaf 1994 ging het als “het Voorburgs Koperensemble” zelfstandig optredens verzorgen rond de kerstperiode in de regio. Mede hierdoor entertainde het CDO van 2007 tot 2013, de ruim 150.000 bezoekers die in de lange wachtrij stonden voor het Dickensfestijn in Deventer. In 2014 ging het verder als vaste begeleidingsband van het Grootkoor bij 12 concerten door het hele land: van de Martinikerk te Groningen, tot theater de Lawei in Drachten en als hoogtepunt een optreden in het Concertgebouw te Amsterdam. De populariteit groeide, in 2015 werd het CDO gevraagd voor de Gentse Winterfeesten in België. Tot op heden zijn we op dit spektakel met zo’n 2,5 miljoen bezoekers, ieder jaar te bewonderen. Maar we zijn ook al enige jaren te horen en zien tijdens Village in the Park en Christmas Village in Oostende (B) en diverse grote kerstmarkten in Nederland.

Boeken?

Het CDO is niet echt in een hokje te plaatsen. Een mix van traditionele Dickens kleding, aangevuld met lekker in het gehoor liggende muziek, ondersteund met een stuk entertainment. Een optreden van het CDO zorgt ervoor dat toeschouwers over het algemeen niet stil kunnen blijven staan. We willen van ieder optreden een feestje maken en ons enthousiasme overbrengen op het publiek. Speel jij een instrument of ben je ook enthousiast geworden om ons te boeken?

Boek hier

Meer weten?
Mail ons gerust: bandmanager@forumhadriani.nl

/charlesdickensorkest
@Dickensorkest
/charlesdickensorkest