Muziekles

Lijkt het je leuk om een instrument te leren spelen? Of heb je eerder een instrument bespeeld en wil je dit weer oppakken? Lijkt het je gezellig om ook in een orkest te spelen?

Voor zowel beginnende als gevorderde muzikanten verzorgen wij muzieklessen op een blaasinstrument of op slagwerk. Leeftijd vanaf 8 jaar, maar ook volwassen leerlingen zijn bij ons van harte welkom.

De lessen worden gegeven door gekwalificeerde docenten die vaak zelf ook in een (beroeps-)orkest spelen. Een blaasinstrument bespelen wordt pas echt leuk als je samen speelt met anderen. Na enige tijd kunt u meespelen in uw favoriete onderdeel.
Als je na een aantal lessen het instrument voldoende onder de knie hebt, wordt in overleg met de docent besproken of je kunt aansluiten bij ons jeugdorkest Jong Forum (tot 16 jaar), of bij onze Show- & Marchingband, Harmonie of Swing Band.

Les op blaasinstrumenten

Onze docenten geven les op de trompet, trombone, bariton, hoorn, saxofoon, klarinet, fluit.
Blaasorkesten zijn geschikt om bijna alle muzieksoorten uit te voeren: muziek die speciaal voor hun is gecomponeerd, maar ook popmuziek of filmmuziek die is omgezet, gearrangeerd.

Les voor slagwerk

Onze docenten leiden je op tot allround slagwerker. Onder slagwerken vallen de tamboers, bekkens en grote trom. Je leert alles over ritmes en de technieken die je nodig hebt als slagwerker. De instrumenten zijn zeer divers: van kleine trom tot pauken, van bekken tot xylofoon, van clave tot conga's. Melodisch slagwerk en percussie zijn bijvoorbeeld te vinden bij onze Harmonie en Swingband in de vorm van xylofoon en bongo's. Als slagwerker zorg je voor een goede begeleiding van de blazers. Tegelijkertijd ben je ook de belangrijkste muzikant voor bijvoorbeeld tempowisselingen en ben je de meest krachtige. Vandaar ook dat slagwerkers bij de Show - & Marchingband voorop lopen om plaats te maken voor de rest van het korps.

Goed om te weten
  • Het is niet noodzakelijk om je eigen instrument mee te nemen. Je kunt ook een instrument van FH in bruikleen krijgen.
  • Les is wekelijks een duo les van 30 minuten of als er geen leerling van gelijk niveau is alleen 20 minuten.
  • Locatie is het thuishonk van Forum Hadriani aan het Oosteinde 16 in Voorburg.
  • Lesgeld € 29,00 per maand, € 87,00 per kwartaal, € 348,00 per jaar.
  • Daarnaast betaal je contributie.
  • Tijdens schoolvakanties wordt geen muziekles gegeven.
Kom eens kijken bij onze repetities!
Ben je nieuwsgierig en wil je ons aan het werk zien? Kom dan een keer kijken tijdens onze repetities op het Oosteinde 16 in Voorburg.

Meer weten?
Mail ons gerust: info@forumhadriani.nl